Herbatka ziołowa Koper Włoski

Dumny i ponadczasowy margrabia – Koper włoski

Dumny i ponadczasowy margrabia – Koper włoski. Znany od tysiącleci. Już starożytni Grecy doceniali smak i aromat kopru włoskiego. Za sprawą starożytnych Rzymian margrabia rozgościł się w całej Europie. Dość łagodny smak, który nie jednemu przypomina anyżek sprawił, że koper zaistniał w prawie każdej kuchni. Także pod postacią herbatki. Herbatka ziołowa tworzona jest w 100% z wyselekcjonowanych owoców kopru włoskiego, dzięki czemu napar ma intensywnie żółtą barwę.

Sposób przygotowania
Rozgniatamy ząbki czosnku i dodajemy do kubeczka z jogurtem. Rozrywamy torebkę z herbatką, obrywamy umytą gałązkę rozmarynu i także dołączamy do jogurtu. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Ciekawostki i przepisy
  • Przepis na dressing do mięs

    • Opakowanie jogurtu naturalnego
    • Torebka herbatki ziołowej Koper włoski BELiN
    • Gałązka rozmarynu
    • Dwa ząbki czosnku
    • Sól
    • Pieprz