Herbatka ziołowa Skrzyp

Król wśród polskich ziół. Niepodzielnie rządzi każdym iglastym zagajnikiem

Król wśród polskich ziół. Niepodzielnie rządzi każdym iglastym zagajnikiem. Skrzyp.
Znany ze względu na swe wzmacniające właściwości. Pomaga, gdy łamią się paznokcie lub podczas wypadania włosów. W kuchni gości rzadko. Najwyższa pora to zmienić. Podbój kuchennych szafek rozpocznie od tej przeznaczonej dla herbatek. Ziele skrzypu jest świetnym materiałem ściernym, dzięki któremu można doczyścić nawet najbardziej zabrudzone garnki podczas biwaku lub wypadu pod namiot. Czyszcząc garnek mieszanką ziela torebek z odrobiną wody dbamy o środowisko, nie zanieczyszczając go chemikaliami.

Sposób przygotowania
Rozrywamy torebki herbatki i dodajemy niewielką ilość wody, tak aby powstała swoista pasta. Pastą czyścimy zabrudzone naczynia.
Ciekawostki i przepisy
  • Przepis na czyste garnki

    • Kilkanaście torebek herbatki Skrzyp
    • Woda